Thu. Sep 19th, 2024

De Argentijn Zaid Romero (24) wordt straks de tweede zomertransfer van Club Brugge. Blauw-zwart betaalt zo’n 5,5 miljoen voor de 1,95m lange centrale verdediger – de eerste Argentijn in de clubgeschiedenis.

Club Brugge vertoeft deze week in Argentinië, waar het de transfer van Zaid Romero snel hoopt af te ronden. De verdediger van traditieclub Estudiantes is gewonnen voor een avontuur bij blauw-zwart, waar hij links centraal achterin een leemte dient in te vullen. De Bruggelingen volgen hem al een tijdje en zijn volledig overtuigd over de nakende aanwinst. Met Mechele, Ordonez en Spileers presteren de centrale verdedigers vandaag meer dan degelijk, alleen hield Club sinds het vertrek van Abakar Sylla geen enkele linksbenige centrale verdediger meer over. Romero heeft een typisch Argentijns profiel: hij heeft goeie voeten, is fysiek sterk en nietsontziend. Daar waar Anderlecht een traditie heeft met Argentijnse spelers, wordt Romero de eerste in de clubgeschiedenis van blauw-zwart.

Romero is vandaag basisspeler bij Estudiantes, met wie hij in volle play-offs verwikkeld is. Volgende week wacht hem een duel tegen Boca Juniors, dat afgelopen winter interesse toonde in de verdediger. Gisteren ging Estudiantes in de Copa Libertadores onderuit tegen het Braziliaanse Gremio, een match die door een delegatie van Club werd bijgewoond. Met zijn transfer is straks een som van 5,5 à 6 miljoen euro gemoeid. Een deel daarvan stroomt door naar de ex-club van Romero. Godoy Cruz beschikt vandaag nog over 40 procent van de rechten van Romero. Estudiantes betaalde in januari 2023 één miljoen voor de verdediger. Naast Club toonde ook Besiktas interesse in Romero, maar het is blauw-zwart die de verdediger wist te overtuigen.

Club haalde eerder met Ardon Jashari een nieuwe nummer 6 binnen. Romero wordt straks zomeraanwinst nummer twee. Temidden de opmars van blauw-zwart maakt Director of Football Dévy Rigaux zo samen met zijn team achter de schermen werk van de nabije toekomst. Twee belangrijke posities lijken nu al ingevuld nog voor de transferperiode echt van start is gegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *