Thu. Sep 19th, 2024

De nul is van het bord. Antwerp heeft zijn eerste zege gepakt in deze Champions’ Play-Offs. Op bezoek bij een stug Cercle Brugge werd het 0-1 dankzij een doelpunt van uitblinker Chidera Ejuke.

Happy birthday, Cercle Brugge. De Vereniging vierde zijn 125ste verjaardag – ‘t was de moeite. Groene rookbommen, knappe tifo’s. Zelfs Wim Soutaer kroop het podium(pje) op. Genieten van het leven, dat doen ze bij Cercle optimaal in de Champions’ Play-Offs. De rol van underdog ligt hen als gegoten – ze hebben niets te verliezen.

En ja, ze maakten ook Antwerp het leven zuur. Pas op: de eerste kans van de partij was wel voor de Great Old. Ejuke met de voorzet, Balikwisha kopte terug en de vrijstaande Janssen moést scoren. Zijn schot werd echter gestopt door Warleson – goeie parade.

Het spel zelf was amper om aan te zien, zoals wel vaker in een match van Cercle. Holderdebolder-voetbal. Antwerp ging daar té veel in mee – slechte passes alom.

Janssen kwam nog tot een slap schotje. En had Antwerp geen penalty verdiend na een overtreding van Van Der Bruggen op Janssen? Neen, oordeelden de ref en VAR.

Uiteindelijk nam Cercle volledig over, het slot van de eerste helft was helemaal voor hen.

Augusto snelde Van Den Bosch voorbij en legde perfect opzij richting Denkey. De topschutter had maar binnen te tikken, maar… trapte naast de bal. Even later zoefde een harde plaatsbal van Van Der Bruggen nog rakelings naast de kruising – dat scheelde niets.

Na de pauze toonde Antwerp een ander gelaat. Het voetbalde beter onder de druk uit. Keita, sterk in de recuperatie, was een rustpunt aan de bal. Ejuke zorgde voor dreiging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *