Thu. Sep 19th, 2024

Remco Evenepoel (24) herstelt goed van zijn blessures (sleutelbeenfractuur en breukje in het schouderblad), die hij twee weken geleden opliep bij een zware val in de Ronde van het Baskenland. In de podcast ‘The Wolfpack Howls’ van z’n eigen ploeg praat hij voor het eerst over de val en de impact ervan op zijn voorbereiding op de Tour: “We beginnen een week vroeger aan de voorbereiding.”

Ontspannen – met twee armen over de zetel – spreekt Remco Evenepoel voor het eerst over zijn zware val in de Ronde van het Baskenland. Hij doet dat in de podcast van Soudal Quick-Step, bij communicatieverantwoordelijke Philip Lowe. Natuurlijk gaat het meteen over de revalidatie na z’n zware crash van twee weken geleden. “Ik voel mij goed, veel beter dan vorige week. Eerlijk gezegd: ik mag niet klagen. Ik voel elke dag dat het lichaam beter wordt en dat de pijn steeds vermindert”, opent Evenepoel.

De Belgische kampioen kan alles goed relativeren, naar eigen zeggen omdat hij niet aan zijn proefstuk toe was. “Ik ben veel rustiger geworden in een revalidatie. Na mijn val in Lombardije wou ik dat alles snel ging, maar nu wil ik de breuk echt goed laten genezen.”

Voor Evenepoel was het wel z’n eerste sleutelbeenbreuk. Die blessure heeft hij toch wat onderschat. “Voor deze val was ik altijd veel te positief over een sleutelbeenbreuk. Vanaf nu zal dat niet meer zo zijn, want ik heb er behoorlijk last van gehad. Vooral de eerste week na de crash was pijnlijk. Vanaf maandag/dinsdag, begon ik me pas terug goed te voelen. Ik kan weer normaal slapen, dus. Het gaat beter, dus alles is behoorlijk oké.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *