Thu. Sep 19th, 2024

Na een sterke match, gekruid met de gelijkmaker, was de tank helemaal leeg. Kevin De Bruyne vroeg tijdens de tweede verlenging zelf om gewisseld te worden, zo vertelde Pep Guardiola achteraf. “Hij kon niet meer verder.” Iets wat de beelden vanop het veld, waar De Bruyne zelfs stretchoefeningen, bevestigen.

Kevin De Bruyne stond er opnieuw tegen Real Madrid. Onze landgenoot scoorde een kwartier voor affluiten de 1-1 in het Etihad Stadium, waardoor het nog tot verlengingen en penalty’s kwam. Toch zal hij waarschijnlijk ook nog vaak denken aan die ene grote kans die hij in minuut 82 over trapte (vanaf 2’34” in de video hieronder).

Hoe dan ook speelde De Bruyne een dijk van een match, maar 120 minuten dat niveau aanhouden zat er niet in voor de Rode Duivel. Vlak voor de start van de verlengingen stretchte De Bruyne zelfs nog snel even op het veld, na enkele minuten in de tweede verlenging deed hij vervolgens teken naar de bank. “Hij kon niet meer verder. Kevin heeft zelf om zijn wissel gevraagd, net als Erling (Haaland, red.) en Manu (Akanji, red.)”, duidde Guardiola achteraf op de persconferentie. “Ze speelden een geweldige wedstrijd. Ik ben geen fan van veel wissels, maar zij konden gewoon niet meer.”

De Bruyne werd in minuut 112 uiteindelijk gewisseld en afgelost door Mateo Kovacic, die in de penaltyreeks zijn elfmeter miste.

Ook die andere City-Belg, Jérémy Doku, had met een flitsende invalbeurt een belangrijk aandeel in het doelpunt van City. De invaller pakte op links uit met een snedige dribbel en zijn voorzet viel via Antonio Rüdiger voor de voet van Kevin De Bruyne. Die laatste twijfelde niet en joeg de bal hoog in het doel van Andriy Lunin.