Thu. Sep 19th, 2024

Dat zal deugd hebben gedaan. Wout van Aert (29) heeft drie weken na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen een eerste fietstochtje buiten afgewerkt. Weliswaar slechts dertig kilometer op de mountainbike, maar wel een nieuw stapje in z’n revalidatie.

Het werd een ritje op de mountainbike in de buurt van zijn thuishaven Herentals. Rustig opbouwend. Van Aert legde dertig kilometer af, goed voor een tochtje van een uur.

Het was zijn eerste fietstocht buiten nadat Van Aert de voorbije dagen op de rollen testte. Daaruit bleek dat de Giro halen onmogelijk is. Van Aert viel drie weken geleden zwaar in Dwars door Vlaanderen en brak zijn sleutelbeen borstbeen en enkele ribben. Vooral dat laatste beperkt hem nog in optimaal trainen en dus een vorm en conditie opbouwen. “Op dit moment gaat mijn gezondheid en het herstel van mijn lichaam voor”, klonk het.

Zijn volgende hoofddoel lijken de Olympische Spelen in Parijs te zijn, waar hij op goud mikt. Dat is eind juli en tegen die tijd zal Van Aert normaal gezien helemaal hersteld moeten zijn van de blessures.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *