Thu. Sep 19th, 2024

Is de Premier League in de ban van Cole Palmer (21) na zijn vier goals maandagavond tegen Everton (6-0), dan smult de media van de even opzienbarende als wansmakelijke penaltyrel die de match ontsierde. Zowel Nicolas Jackson als Noni Madueke eisten de bal op, terwijl Palmer de vaste penaltynemer van Chelsea is. Mauricio Pochettino reageerde na afloop furieus. “Dit is echt schandelijk.”

Minuut 63 en penalty voor Chelsea bij een 4-0-stand tegen het armlastige Everton. Even voordat Palmer zich als vaste strafschopnemer van de ‘Blues’ opmaakte om zijn vierde van de avond binnen te trappen, ontspon zich een haast onwezenlijk tafereel. Duw- en trekwerk tussen de Senegalees Jackson en de Engelsman Madueke, beiden 22 jaar. Met Malo Gusto en Thiago Silva als bemiddelaars, maar met Madueke aanvankelijk als ‘winnaar’.

Tot kapitein Gallagher de gewezen PSV-aanvaller op zijn plichten wees en hem vertelde dat hij de bal moest afstaan aan Palmer. Niet naar zijn zin en ook Jackson vond het nodig om zich nóg eens te laten gelden. Palmer zette om, maar het kwaad was geschied. Zelfs bij een 6-0-zege weer negatieve perceptie rond Chelsea.

Gevoed door het commentaar van Mauricio Pochettino op de persconferentie: “Om te beginnen, wil ik benadrukken dat iedereen weet dat Cole Palmer onze eerste penaltynemer is. De spelers weten dat, de staff weet dat, iedereen binnen de club weet dat”, aldus de Argentijnse coach. “Ik ga onze discipline nog wat aanvijzen. Wie zich als een kind gedraagt, maakt zich onmogelijk.”

Pochettino, nu helemaal op dreef: “Dit is echt schandelijk. Deze situatie maakt me héél erg kwaad. Kijk, in de kleedkamer heb ik het al gehad over de boodschap die we zo de wereld instuurden. Dit was een match op maandagavond: in elk land ter wereld, werd er naar deze match gekeken. Om dan dít te doen, dat kan ik niet tolereren. Echt onaanvaardbaar en schandelijk voor ons imago. Ik wil me bij deze bij alle voetbalfans excuseren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *