Thu. Sep 19th, 2024

Julian Alaphilippe (31) heeft de voorbije klassiekers afgewerkt met een breuk in het kuitbeen, opgelopen bij z’n val in de Strade Bianche. De Fransman van Soudal Quick-Step repte er met geen woord over. “De ploeg heeft mij zelf de keuze gelaten om de Vlaamse koersen te rijden of niet. Maar mijn beslissing was de foute”, zegt hij in een interview met de Franse krant ‘Le Parisien’.

Nog negende in Milaan-Sanremo, maar dan 49ste, 26ste en 70ste in respectievelijk de E3 Saxo Classic, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Ook dit voorjaar kregen we niet de Julian Alaphilippe uit de goeie jaren te zien – ondanks enkele stevige wake-upcalls van grote baas Patrick Lefevere. Net als zijn ploegmaats van Soudal Quick-Step reed de tweevoudige wereldkampioen een grijs voorjaar.

Nu blijkt dat er wel een verzachtende omstandigheid is. In een interview met de Franse krant ‘Le Parisien’ vertelt Alaphilippe dat hij sinds z’n valpartij in de Strade Bianche met een breuk in het kuitbeen rond reed. Van in Tirreno-Adriatico tot in de Ronde van Vlaanderen. “Ik heb er niets over gezegd omdat ik niet wilde dat men dacht dat ik excuses zocht.”

“Nadat ik in Milaan-Sanremo nog steeds pijn had, heeft de medische staf bijkomende onderzoeken gedaan. Die toonden de breuk aan. Dat verklaarde natuurlijk waarom de pijn niet wegging. Het was wel eerder een grote irritatie dan iets ondraaglijks. Daarom heeft de ploeg mij zelf de keuze gelaten om de Vlaamse koersen te rijden of niet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *