Thu. Sep 19th, 2024

Voor aanvang van de koers leek het een uitgemaakte zaak dat Demi Vollering de Brabantse Pijl op haar naam zou schrijven. Maar in en rond Overijse bleek Elisa Longo Borghini twee maatjes te sterk voor de Nederlandse kampioene. Longo Borghini haalt zo haar derde overwinning van het seizoen.

Het duurde een twintig kilometer vooraleer de eerste aanval van de dag vertrok. Grootste naam voorin, Coryn Labecki (EF Education). Zij kreeg Karin Söderqvist (Lifeplus-Wahoo), Emily Watts (Chevalmeire) en Laura Molenaar (VolkerWessels) mee in de aanval. Watts en Söderqvist moesten al snel afhaken en toen bleven de vluchters nog met twee over. Niet veel later maakten ook nog Sofia Bertizzolo (UAE) en Alessia Vigilia (FDJ) de overstap. Net voor de voorlaatse beklimming van de Moskesstraat kwamen ook nog Demi Vollering en Elisa Longo Borghini hun wagonnetjes aanhaken. Een versnelling van Vollering zorgde er voor dat Labecki, Molenaar en Bertizzolo moesten afhaken. De Nederlandse kampioene kreeg Longo Borghini en Vigilia mee en dus trokken ze met drie de laatste ronde in.

Dé scherprechter van de Brabantse Pijl, de Moskesstraat, zorgde ook dit jaar weer voor spektakel. Een splijtende demarrage van Vollering kon alleen gevolgd worden door Longo Borghini en Vigilia was eraan voor de moeite. De twee topfavorietes trokken met z’n tweeën naar de Holstheide. Daar moest een moegestreden Vollering de duimen leggen voor een veel sterkere Longo Borghini. Vollering moest Longo Borghini laten gaan en die trok solo naar de finish in Overijse.

Achteraf was Vollering teleurgesteld met haar tweede plaats: “Elisa was gewoon de sterkste vandaag. Op het moment dat ze ging moest ik gewoon passen. Ik bleef nog doorrijden in de hoop dat ze ergens nog zou stilvallen en dat ik nog kon terugkomen. Dat gebeurde niet, dus dan is het even zuur. Als je voor zo’n ploeg als SD Worx-Protime rijdt, dan is tweede gewoon altijd zuur. We verdienen altijd beter.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *