Thu. Sep 19th, 2024

Cristiano Ronaldo schiet met scherp in de Saudi Pro League. De 39-jarige Portugees maakte zaterdag een hattrick voor Al-Nassr in de wedstrijd tegen Al-Ta’ee en deed dat gisteravond nog eens dunnetjes over. Tegen Abha had hij zelfs maar één helft nodig om drie keer tot scoren te komen.

Zoals gebruikelijk eiste Ronaldo de vrije trappen op en dat deed hij dit keer ook met succes.

Zowel in de 11de als in de 21ste minuut kon hij Abha-keeper Ciprian Tatarusanu (ex-AC Milan) verschalken. Bij de eerste vrijschop ging een speler van de thuisploeg, Mohammed Al Kunaydiri, achter de muur liggen, om te voorkomen dat Ronaldo het zou proberen met een laag schot. En laat dat nu nét zijn wat Ronaldo uiteindelijk toch met succes deed. Pijnlijk voor Al Kunaydiri, sluw van Ronaldo. ‘CR7′ mikte de bal dan maar onder een ploegmakker van de winger en profiteerde van matig keeperswerk van Tatarusanu.

Drie minuten voor rust maakte de Portugese international zijn hattrick compleet, om vervolgens ook nog een assist te geven bij het vijfde doelpunt voor zijn ploeg.

Ronaldo kreeg niet de kans om zijn totaal in de tweede helft nog wat op te krikken, want trainer Luis Castro besloot om zijn speler rust te gunnen en halverwege achter te laten in de kleedkamer. Ook zonder de Portugese veteraan bleek Al-Nassr veel te sterk voor de thuisploeg. Het duel eindigde, mede door een doelpunt van voormalig Liverpool-ster Sadio Mané, in 0-8.

Dankzij zijn twee hattricks in vier dagen tijd lijkt Ronaldo weer hard op weg om topscorer van de Saudi Pro League te gaan worden. Na 24 wedstrijden staat de teller op 29 doelpunten (en elf assists). Voormalig Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic (22 goals) volgt op gepaste afstand.