Thu. Sep 19th, 2024

Een ferme trainingsrit van vier uur. Dan heb je al eens wat nodig. Tijdens zijn tocht door de Spaanse bergen ontdekte Remco Evenepoel (24) dat hij geen geld op zak had. Vier passanten hielpen hem dan maar uit de nood. “Jullie mogen op mijn kosten iets komen drinken in de REV-shop in Schepdaal”, is de wederdienst van Evenepoel, die maandag start in de Ronde van het Baskenland.

In het Spaanse Calpe werkt Remco Evenepoel duchtig voort richting z’n grote doelen. Maandag start de Ronde van het Baskenland, een nieuwe test om te zien waar hij staat op weg naar zijn grote objectieven.

Vandaag koos hij in de zon voor een trainingsrit van 133 kilometer met 2.397 hoogtemeters. “Een pre race ritual ride”, zo omschrijft hij de onderneming op ‘Strava’. Een ferme training van vier uur, dan heb je onderweg al eens wat proviand of materiaal nodig. Alleen moest Evenepoel daarvoor hulp inroepen van enkele voorbijgangers.

“Kleine oproep aan de vier mannen die mij uit de (geld)nood geholpen hebben aan het winkeltje in Castells: jullie mogen op mijn kosten iets komen drinken in de REV-shop in Schepdaal”, schrijft hij bij het Strava-bericht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *