Thu. Sep 19th, 2024

Thibau Nys zal dit jaar nog niet debuteren in een grote ronde. De Giro was een optie – Lidl-Trek nam de renner op in de longlist – maar volgens Nys jr. zelf geen absolute noodzaak.

“Voor mij hoeft het niet per se. Áls ik het doe, dan enkel op voorwaarde dat ik er 100% klaar voor ben, de ploeg kan helpen en misschien zelf hier en daar een resultaat kan rijden. Niet louter ‘om bij te leren’”, klonk het tijdens de winterstage van de ploeg in Calpe. In onderling overleg met de sportieve leiding en de performance-cel werd uiteindelijk besloten dat de Ronde van Italië voor Nys iets te vroeg kwam. Van de Tour is geen sprake en de Vuelta interfereert in het najaar te nadrukkelijk met zijn voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen.

Na een competitiebreak van elf weken hervat Nys op 23 april net zoals vorig jaar in de Ronde van Romandië, waar hij mikt op ritwinst. Op 1 mei rijdt hij ook Eschborn-Frankfurt. De rest van zijn wegprogramma is zo goed als een perfecte kopie van 2023, met onder meer de Ronde van Hongarije en Noorwegen, de Baloise Belgium Tour, het BK en de Ronde van Wallonië. Na de Bretagne Classic/Ouest-France in Plouay (25 augustus) switcht hij opnieuw naar de cross.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *