Thu. Sep 19th, 2024

Mads Pedersen (28) heeft voor de tweede keer in zijn carrière Gent-Wevelgem gewonnen. De Deen van Lidl-Trek klopte wereldkampioen Mathieu van der Poel in een sprint met twee. Jordi Meeus trok aan het langste eind in de pelotonsprint voor de derde plaats.

“De Moeren worden cruciaal”, aldus Van der Poel voor de wedstrijd. De wereldkampioen kreeg gelijk, want we kregen een waaierspektakel. Onder anderen Lampaert, Asgreen, Girmay, Mohoric en De Lie misten de slag. Maar het was pas op de eerste beklimming van de Kemmelberg dat het verschil écht werd gemaakt. Het was Van der Poel die de knuppel in het hoenderhok gooide. De wereldkampioen kreeg met Pedersen, Stuyven en Milan maar liefst drie pionnen van Lidl-Trek met zich mee. Daarnaast haakten ook Pithie, Tiller en Van Dijke hun wagonnetje aan.

Op de tweede plugstreet reed Stuyven lek. Jammer voor de Leuvenaar, die net als vrijdag over een superdag beschikte. Voor Tiller en Van Dijke ging het te snel op de onverharde stroken. Op de laatste keer Kemmelberg kwam Pedersen het sterkst voor de dag. Van der Poel zat duidelijk op zijn tandvlees, maar kwam samen met de Deen boven. Pithie haakte af.

Soudal Quick-Step probeerde de scheve situatie nog recht te zetten. Maar het waren vijgen na Pasen, want Van der Poel en Pedersen bleven uitstekend samenwerken. In een sprint met twee trok Pedersen aan het langste eind. Meeus mocht als derde mee op het podium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *