Thu. Sep 19th, 2024

Vandaag E3 Saxo Classic in Harelbeke, de eerste van een hele reeks Vlaamse voorjaarsklassiekers. Wout van Aert en Mathieu van der Poel toppen uiteraard het favorietenlijstje, maar zij zijn niet de enige kandidaat-winnaars.

Drie weken hoogtestage in Tenerife, pas woensdagavond landen op Zaventem, donderdag familietijd met de kroost plus exact twee uur snelheid trainen achter de brommer. Aldus de voorbereiding van Wout van Aert (29) op Harelbeke. Niet ideaal, maar Van Aert heeft in Tenerife wel ruimte gemaakt om te taperen in functie van een zware wedstrijd als E3 Saxo Classic. Zelfs zonder de zieke Christophe Laporte kan hij beroep doen op de sterkste ploeg in koers.

Harelbeke staat nog niet op zijn palmares en daar wil Mathieu van der Poel (29) snel verandering in brengen. “Ik heb een hoogteprikkel achter de rug, dat moet binnenkort opleveren, al was ik al heel goed in Sanremo… Ik was de enige die kon reageren op Pogacar en het gat met hem dichten, dus dat is wel een goed teken”, zegt ‘MVDP’. In Harelbeke moet Van der Poel het zonder Gianni Vermeersch doen. Søren Kragh Andersen start wel, maar is nog niet op zijn topniveau na knieperikelen. Het is aan Oscar Riesebeek en Xandro Meurisse om proberen de finale te halen.

De Amerikaan (24) was in het openingsweekend bij de beste vijf in de wedstrijd en won nadien Parijs-Nice. Ook in Harelbeke wordt hij een belangrijke pion in het geheel van Visma-Lease a Bike. Met zijn lichtgewicht van 69 kilogram heeft Jorgenson een voordeel op de steile hellingen in de finale. Vorig jaar reed hij zijn eerste E3 Saxo Classic en eindigde meteen vierde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *