Thu. Sep 19th, 2024

In Schotland zal Philippe Clement zich z’n zondag ietwat anders hebben voorgesteld. Onze landgenoot stond met z’n club Rangers in Dundee voor een uitwedstrijd, maar kreeg bij aankomst te horen dat de wedstrijd niet doorging. “Dit is een heel rare situatie.”

Philippe Clement heeft het sinds z’n komst bij Rangers prima gedaan en heeft de Schotse topclub weer helemaal in de titelstrijd gebracht. Deze week kregen Clement en co een tik door de uitschakeling in de Europa League, maar met de competitiewedstrijd bij Dundee kreeg Rangers een kans om die ontgoocheling door te spoelen. Of zo leek het toch.

Want bij aankomst in Dundee, zo’n anderhalf uur rijden van Rangers’ thuisbasis Glasgow, kregen Clement en z’n spelers doodleuk te horen dat de wedstrijd niet kon doorgaan door wateroverlast op het veld. Het is al de derde thuismatch van Dundee die dit seizoen wordt verplaatst naar een later tijdstip.

Scheidsrechter Don Robertson had de grasmat in de voormiddag al onbespeelbaar verklaard, maar daar kreeg Rangers volgens Clement niéts van mee. “Ik ben heel teleurgesteld”, zei Clement duidelijk ‘not amused’ bij Sky Sports. “Ten eerste wisten we niet van het probleem af. Niemand heeft ons gecontacteerd. Niet gisterenavond, niet vannacht, niet vanochtend. Het was onze materiaalman, die hier al vroeger was, die het ons vertelde. Dat is heel moeilijk te begrijpen voor mij.”

“Daarnaast is het ook de énige match in heel Schotland die wordt uitgesteld. Crazy. Als je op het hoogste niveau speelt, moet je voldoen aan de hoogste standaarden en gewoon een goed veld hebben. Bovendien betalen televisiezenders veel geld om deze wedstrijd uit te zenden en betalen ook de fans veel geld voor tickets. Dit is een heel rare situatie.”

Door de afgelasting blijven Clement en co voorlopig tweede in de stand, op één punt van Celtic. Maar Rangers heeft dus wel nog een wedstrijd te goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *