Thu. Sep 19th, 2024

Jérémy Doku kwam goed weg toen zijn ingreep op Liverpool-speler Alexis Mac Allister niet bestraft werd met een penalty. Een keuze van scheids en VAR waar achteraf veel rond te doen was.

Een conversatie tussen Jürgen Klopp en een aanwezige journalist van Sky Sports, net na de topper tegen Manchester City:

Klopp: “Zou jij een penalty hebben gefloten in die situatie?”

Journalist: “Ik ben niet verrast dat de VAR niet tussen kwam. Ze hebben de lat zo hoog gelegd voor on-field reviews.”

Klopp: “Op elke positie op het veld is dit 100 procent fout, en een gele kaart. Jérémy Doku raakte de bal, maar hij kon ook alleen maar de bal raken omdat zijn voet daar hing. Was het niet de bal, dan vermoordt hij Alexis!”

Om maar te zeggen: Jürgen Klopp vond dat Liverpool recht had op een strafschop, toen Jérémy Doku in minuut 99 met de studs vooruit door ging op Alexis Mac Allister in de zestienmeter. De Rode Duivel raakte ook de bal, maar qua intensiteit was er toch een reukje aan. Logisch dat er achteraf veel te doen was over de fase in kwestie – niet alleen in België liggen scheids en VAR onder een vergrootglas.

Klopp: “Wat moet er door het hoofd van die vent in de VAR gaan om te denken dat dit geen ‘clear and obvious error’ is? Wat moet hij voor lunch gegeten hebben om hier geen penalty in te zien? Voor iedereen ter wereld met een hart voor voetbal is dit een duidelijke strafschop. Iedereen rond me met een iPad zei hetzelfde. Ik ben niet boos, maar het is gewoon zo. Ach, ik ben blij met hoe we gespeeld hebben. Het resultaat is één ding. Als we hadden gewonnen, stonden we vier punten voor op City. ”

Een paar minuten daarvoor kreeg Doku nog dé mogelijkheid om de topper aan de overzijde te beslissen, maar onze landgenoot trapte met links op de paal. Een invalbeurt van pakweg 25 minuten, maar wel één met gemengde emoties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *