Thu. Sep 19th, 2024

Zondag speelt Racing Genk in eigen huis tegen Standard. Het wordt een must-win. De zoveelste al dit seizoen. Na de roemloze aftocht in Europa en beker moet dat ticket voor de Champions’ Play-offs er absoluut komen.

Racing Genk is al het hele seizoen aan het achtervolgen. Het heeft die pijnlijke uitschakeling tegen Servette, in de Champions League-voorrondes nooit van zich kunnen afschudden. Twee stappen vooruit werd altijd weer opgevolgd met twee achteruit. Denk maar aan die pijnlijke beveruitschakeling tegen KV Oostende of aan de 0-3-thuisnederlaag van vorige week tegen Club Brugge. “Aan het begin van het seizoen hebben we onszelf vaak tekort gedaan”, geeft Wouter Vrancken toe. “De efficiëntie ontbrak en dat hebben we het hele jaar met ons meegedragen. Het wordt nu nog knokken om Play-off 1 te bereiken. We gaan daar alles aan doen.”

Johan Boskamp zei in een andere krant dat als de Limburgers de top zes zouden mislopen, het hun eigen fout zou zijn. “Het zal ze leren om hun beste spelers te verkopen in de winter.” Bossies Rotterdamse accent kunt u zich er zo bij inbeelden. Zijn punt is even bekend: zonder Muñoz, Arteaga en Paintsil is het nu eenmaal lastiger dan mét. Daartegenover staat dat Genk een gezond financieel beleid voert. “Iedereen heeft daar zijn ideeën over”, haalt Vrancken de schouders op. “We moeten niet te veel kijken naar wie er niet meer is. Je mag geen medelijden hebben met jezelf, maar aan de slag gaan met de jongens die er wél zijn.”

Op het veld merk je daar misschien soms te weinig van. Dit Genk ontbreekt het aan gif. ‘Grinta’. Tegen Club protesteerde zowat heel blauw-zwart voor een penalty, terwijl men het bij Genk vooral gelaten leek te ondergaan. “Zoiets zit in je natuur, en het heeft ook met maturiteit en leeftijd te maken”, vindt de Genkse T1. “Bilal (El Khannouss, red.) heeft dat verbetene zichzelf wat aangemeten, maar iemand als Bonsu Baah is daar wat bescheidener in. Je kunt ze ook niet als opdracht meegeven dat ze bij elke beslissing van de ref moeten protesteren. Het gaat om situaties aanvoelen…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *