Thu. Sep 19th, 2024

Hij is eerste doelman bij AS Roma, maakt hij straks ook deel uit van de Rode Duivels? Mile Svilar (24) heeft bedankt voor een uitnodiging van de Servische nationale ploeg. Een ‘nieuwe’ Belg op de radar voor bondscoach Domenico Tedesco?

Tellen we straks niet één, maar twee Rode Duivels bij AS Roma? Het zou zo maar kunnen. Sinds Daniele De Rossi in februari aan het roer staat bij de Romeinen, geniet Mile Svilar het vertrouwen tussen de palen. En terecht, want hij hielp zijn team al aan een paar belangrijke punten én Europese topprestaties. Feyenoord kan erover meespreken.

Zijn goeie vorm bleef niet onopgemerkt. Svilar kreeg deze week een berichtje van Servisch bondscoach Dragan Stojkovic. Die liet hem anno 2021 al vriendschappelijk debuteren tegen Qatar, maar sindsdien verdween Svilar weer naar het achterplan. Niet geheel naar zijn zin – hij vond dat hij recht had op een plekje in de selectie, maar ziet zijn kansen beperkt met onder meer Vanja Milinković-Savić (Torino) en Đorđe Petrović (Chelsea) voor zich in de pikorde. En dat zette hem aan het denken toen hij na drie jaar afwezigheid een nieuwe uitnodiging in de bus kreeg.

Dat hij twijfelt, heeft te maken met de regels van de FIFA die hem een achterpoortje aanbieden. De 24-jarige doelman speelde alleen een oefenpot voor Servië, en kan dus in principe nog kiezen voor een ander land. Aangezien hij ook Belgische roots heeft, in Antwerpen opgroeide en zelfs zijn hele jeugd voor de Belgische nationale jeugdelftallen speelde, ligt het voor de hand dat dat ‘ander land’ België zou zijn. Hij bracht de Servische voetbalbond al op de hoogte dat hij niet ingaat op hun uitnodiging voor de aankomende interlands tegen Rusland en Cyprus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *