Thu. Sep 19th, 2024

Remco Evenepoel en Soudal Quick-Step werden vierde in de ploegentijdrit in Parijs-Nice. Evenepoel was na afloop erg scherp voor ex-ploeggenoot Tim Declercq, die nu voor Lidl-Trek uitkomt. “Hij ging niet op kant in een technische bocht. Een smerige actie.” Intussen hebben Evenepoel en Declercq het bijgelegd.

“Tim bleef voor ons rijden in een technische bocht”, begon Evenepoel zijn sneer aan het adres van zijn ex-ploegmaat. “Hij ging niet op kant. Een bedankske aan hem. Tim is een ex-ploeggenoot, maar dat was een smerige actie. Zoiets doe je niet.”

Intussen zijn de plooien gladgestreken tussen beide heren. “Ik wou Tim Declercq niet beschuldigen. Het was een ongelukkig voorval”, aldus Evenepoel op sociale media. “Sorry als ik jullie tijd heb gekost, het was echt niet de bedoeling”, reageerde Declercq onder de Instagram-post van Evenepoel.

“We hadden 20 seconden voorsprong op UAE aan het tussenpunt”, weet Evenepoel. “De ploeg is uitstekend in orde, maar de regen is gevallen en de wind is gedraaid. De natuur heeft vandaag beslist. We reden sneller dan gepland op de klimmetjes. We moeten het accepteren, want dat is koers. Maar dat is moeilijk, want we waren erop gebrand om te winnen vandaag. In een tijdrit wil je allesbehalve verliezen door natuurlijke omstandigheden.”

De wereldkampioen tijdrijden pakte ruim een halve minuut op Primoz Roglic. “Leuk, maar we wilden de etappe heel graag winnen. Iedereen heeft uitstekend z’n best gedaan. We wisten dat de klassieke mannen moesten overleven en strijden tot aan het tussenpunt. Ze hebben goed aangepikt en konden in de afdaling herzetten. Maar het is door bepaalde omstandigheden dat we jammer genoeg tijd hebben verloren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *