Thu. Sep 19th, 2024

Eén doelpunt, meer had Manchester City niet nodig om de drie punten binnen te halen op Bournemouth. De Bruyne en Doku startten aanvankelijk op de bank, maar vielen allebei in de tweede helft in. Door deze zege nadert City tot op één punt van Liverpool. Na de match uitte coach Pep Guardiola kritiek op de bomvolle kalender.

Aanvankelijk geen De Bruyne tegen Bournemouth. De Rode Duivel had nog wat last van stramheid in de zone rond de hamstring en startte net als tegen Brentford niet. “Hij is niet geblesseerd. Ik weet nog niet of hij 100% is, maar we hebben een goede beslissing genomen door geen risico te nemen tegen Brentford”, aldus Guardiola op de persconferentie voor de match. Onze landgenoot warmde wel op, zonder problemen.

Onze andere landgenoot Doku startte ook op de bank. Nochtans heeft hij goede herinneringen aan Bournemouth. In de heenmatch brak Doku helemaal door bij City. Hij was toen betrokken in vijf van de zes doelpunten. Zo een vaart ging het zaterdagavond dus niet.

City speelde een zeer efficiënte wedstrijd. Halfweg eerste helft scoorde Foden het eerste en enige doelpunt van de avond. Nadien schakelden The Citizens over op automatische piloot. Halfweg tweede helft mocht Doku opdraven en vlak voor het einde kreeg ook De Bruyne nog enkele minuten, maar in de einduitslag veranderde er niets. De score stond vast. Door de meer dan zuinige zege naderen ze tot op een punt van de leider in de Premier League, Liverpool.

De Spaanse oefenmeester prees zijn spelers na de krappe 0-1-zege bij Bournemouth, maar hij had wel kritiek op de bomvolle kalender van Manchester City. Dinsdag moeten De Bruyne en co opnieuw aan de bak, dan in de FA Cup bij Luton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *