Thu. Sep 19th, 2024

Onze wielerredactie deelt aan de vooravond van de Omloop, de Vlaamse openingsklassieker, opnieuw sterren uit. Wout van Aert is de grote favoriet, maar wie zijn volgens onze wielerjournalisten de andere kanshebbers voor de zege? En waarom? Ontdek het hieronder!

Zoek morgen niet naar Mathieu van der Poel. Hij startte nog nooit in de Omloop, en zal dat ook dit jaar niet doen. Eeuwige rivaal Wout van Aert daarentegen is torenhoog favoriet. In 2022 mocht Van Aert al eens vieren in Ninove. Eén van Van Aerts concurrenten, Stefan Küng, was na de Ronde van de Algarve vol bewondering voor Van Aerts huidige topvorm: “Ik zie niet in hoe we Wout in de Omloop kunnen lossen.” De ritzege van de Belg in de Ronde van de Algarve maakte indruk, zo blijkt. Hij werd, ondanks zijn mindere tijdrit, ook zevende in het eindklassement.

Visma-Lease a Bike treedt aan met een waar sterrenensemble. Niet enkel Van Aert, maar ook ploegmaats Christophe Laporte en Jan Tratnik behoren tot het kransje favorieten. Voor Laporte wordt de Omloop zijn eerste koers van het seizoen, na een hoogestage vop Tenerife. Tratnik maakte indruk in de Ronde van Murcia-Costa Calida (tweede), de Clasica Jaén (derde) en de Ronde van de Algarve (derde, nadat hij vijfde werd op zowel Alto da Fóia als Alto do Malhão en tiende in de tijdrit). “Mijn vorm is super. Maar mijn kansen zullen afhangen van de ploegtactiek”, is de Sloveen zich weliswaar bewust van zijn positie binnen de ploeg.

En wat kan Dylan van Baarle, de winnaar van vorig jaar? Ook de Nederlander is na een hoogtestage aan zijn seizoensdebuut toe, maar dat hoeft niets te betekenen. Zo reed hij vorig jaar ook solo naar de zege zonder ook maar één koersdag op de teller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *