Thu. Sep 19th, 2024

Leandro Trossard en Arsenal druipen af. Ze mikten in Porto geen bal tussen de palen, en in de slotseconden kregen ze nog het deksel op de neus dankzij een heerlijke goal van Galeno. Porto won met 1-0.

Leandro Trossard stond opnieuw in de basis bij Arsenal, dat eindelijk nog eens hoopt op Europees succes dit seizoen. In de Premier League draaien ze alleszins goed mee bovenin met 15 op 15. Porto leeft dan weer wat onder z’n stand en staat pas derde in eigen land.

Dat er druk op de ketel stond, mocht blijken uit de eerste helft. Eén poging tussen de palen. Galeno trapte van dichtbij tegen het doelhout, om nadien zonder het goed en wel te beseffen de rebound ook rakelings naast te duwen. Een enorme mogelijkheid waar Arsenal weinig tegenover kon zetten.

Ook na rust was het lange tijd weinig soeps. Trossard mikte eens een schot over, aan de overkant deed Evanilson hetzelfde. 0-0 leek dan een logisch resultaat, ware het niet dat Galeno in een paar chaotische slotseconden nog een fantastische plaatsbal uit z’n sloffen toverde. 1-0 in minuut 94, en een stadion dat ontplofte. Arsenal zal binnenkort in Londen uit een ander vaatje moeten tappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *