Thu. Sep 19th, 2024

Lotte Kopecky (28) blijft Team SD Worx-Protime trouw. De wereldkampioene verlengde haar aflopende contract tot eind 2028. “Het is logisch om hier verder te gaan.”

De toekomst van Lotte Kopecky was een thema in het begin van 2024. Haar vorige overeenkomst liep eind dit jaar af en aan interesse van andere teams was er natuurlijk geen gebrek. “Misschien is het niet verkeerd om eens nieuwe lucht op te snuiven”, leek ze een vertrek zelf ook niet uit te sluiten.

Maar zover komt het dus niet. Op de persconferentie in aanloop naar de Omloop van zaterdag, waar ze haar titel verdedigt, maakte Kopecky bekend dat ze haar contract bij SD Worx-Protime heeft verlengd. Met vier jaar maar liefst – ze blijft zo zeker tot eind 2028 voor haar huidige werkgever koersen. “Ik sta hier met een leuk gevoel. De afgelopen periode was er veel speculatie over mijn toekomst. Ik ben blij dat ik daar voor de komende jaren van af ben. (lacht) Ik voel me supergoed in deze ploeg, dus het was een logische keuze.”

“Er was heel veel interesse van andere ploegen, maar als ik het traject zie dat ik bij deze ploeg heb afgelegd, de steun en de vrijheid die ik krijg… Dan was er niet veel twijfel. Het is fijn dat ik hier naar waarde geschat wordt en dat de ploeg zoveel vertrouwen in mij heeft. Nu is het aan mij om die verwachtingen in te lossen.”

En het financiële plaatje? “Het is een mooie stap vooruit, maar nog verre van te vergelijken met de mannen.”

Kopecky komt sinds begin 2022 uit voor het team en schoot sindsdien als een komeet naar de top van het vrouwenwielrennen. Ze won onder meer de Strade Bianche, twee keer de Ronde van Vlaanderen en het WK op de weg in Glasgow. In de Tour voor vrouwen werd ze vorig jaar knap tweede in de eindstand, na ploeggenote Demi Vollering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *