Thu. Sep 19th, 2024

Deze winter was het smullen van de stoten van Wout van Aert en Mathieu van der Poel in het veld, maar ook op de weg wordt 2024 andermaal een jaar om van te likkebaarden. Waar rijden de grote kanonnen de komende weken en maanden? Een groot overzicht van de programma’s van Roglic, Pogacar, Van Aert, Vingegaard, Evenepoel en Van der Poel (al is die laatste z’n programma nog niet officieel bekendgemaakt).

Na het veld gaat de focus razendsnel naar de weg. En komen ook Remco Evenepoel, Tadej Pogacar, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard weer ‘in the picture’. Evenepoel trapt, net als Van Aert, zijn wegcampagne op gang in Portugal. Daarna scheiden hun wegen: Van Aert rijdt het Belgische openingsweekend, Evenepoel gaat van start in Parijs-Nice.

Dan volgt uiteraard het klassieke voorjaar. Van Aert – die Sanremo overslaat – wil eindelijk die vette vis aan de haak slaan in de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix, al zal hij daar ongetwijfeld voorbij wereldkampioen Van der Poel moeten. Die laatste liet de optie open om Luik-Bastenaken-Luik ook nog mee te pikken, maar een zekerheid is dat niet. Evenepoel en Pogacar zijn daar wel certitudes.

Nadien is het tijd voor de eerste grote ronde van het jaar, de Giro. Mét Pogacar én Van Aert. Pogacar koppelt de Ronde van Italië zelfs aan de Tour, waar hij voor de derde keer op rij Vingegaard zal proberen verslaan. Ook debutant Evenepoel en Roglic hebben die ambitie. Die laatste drie houden hun generale repetitie voor ‘La Grande Boucle’ in de Dauphiné. Een mooie test.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *