Thu. Sep 19th, 2024

PSV ziet Yorbe Vertessen definitief vertrekken naar Union Berlin. De aanvaller heeft een vrijgeleide gekregen om een contract tot medio 2028 te ondertekenen bij de Duitse club en is in Berlijn inmiddels aan zijn medische keuring begonnen. PSV haalt minimaal 4,75 miljoen euro op en normaal gezien een stuk meer, vanwege afgesproken bonussen.

PSV kan normaal gesproken rekenen op om en nabij de zes miljoen euro, omdat in het contract een aantal redelijkerwijs haalbare extraatjes zit. Daarnaast heeft de club een doorverkooppercentage bedongen. Hoe groot het is, is niet bekendgemaakt. Aanvankelijk wilde Union Berlin de 4,75 miljoen euro betalen en PSV heeft er bij de onderhandelingen van afgelopen week nog wat extra afspraken bij weten te pingelen.

Vertessen wilde PSV per se verlaten en krijgt volgens bronnen in zijn omgeving dus een vrijgeleide, maar dat heeft wel lang geduurd. De aanvaller wilde een paar weken geleden al weg uit Eindhoven, maar moest toen het clubbelang nog dienen omdat PSV nog een aantal belangijke wedstrijden te spelen had en Noa Lang en Hirving Lozano nog niet volledig fit waren.

PSV laat Vertessen sowieso met lichte tegenzin gaan. Bosz wilde helemaal niet dat hij zou vertrekken, maar de Belg zelf had zijn zinnen gezet op een avontuur in Duitsland.

Dat PSV heeft besloten om Vertessen te laten gaan, was toegezegd aan de aanvaller. Ongelukkig voor PSV is dat Noa Lang er mogelijk een tijd uitligt. De Oranje-international heeft vermoedelijk een blessure overgehouden aan de wedstrijd van zaterdag tegen Almere City. Medische onderzoeken moeten dat maandag uitwijzen. Lang was juist net weer fit na blessureleed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *