Thu. Sep 19th, 2024

Dan toch geen puntenverlies in eigen huis. Kevin Rodriguez ontpopte zich tot redder van Union met een doelpunt in de toegevoegde tijd. 2-1. De leider blijft nu al 15 competitiewedstrijden ongeslagen.

Zahiroleslam kreeg de eerste kans, maar schoot over. Union liet er zich niet door van de wijs brengen en trok ten aanval. Puertas trapte nog op Coppens, maar Eckert kreeg de eerste echt grote kans. De Duitser werd perfect in de diepte gestuurd, maar besloot alleen voor doel voorlangs. Drie minuten later claimde de thuisaanhang een strafschop voor al dan niet handspel van Janssens, maar scheidrechter Wim Smet ging niet in op de smeekbede. Ook Castro-Montes slaagde er niet in om de score te openen.

Het doelpunt viel aan de overzijde. Hashioka bediende Zahiroleslam en die kon Lindner verschalken. STVV op voorsprong! Union liet zich niet kennen. Nilsson trof de onderkant van de dwarsligger, Sykes kopte over. Op het einde van de eerste helft leken de bezoekers hun zaken goed onder controle te krijgen. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kopte Sykes een hoekschop van Puertas dan toch voorbij Coppens.

Zahiroleslam vond onmiddellijk Hashioka, maar de Japanner kreeg het leer niet onder controle. Union had het sein begrepen. Een mooi uitgespeelde aanval ‘vergat’ men echter af te ronden. De Brusselaars eisten weer de bal op, terwijl de Kanaries speculeerden op een vlot uitgevoerde counter. Coppens bokste een bal niet ver genoeg weg, maar Puertas schoof het leer tergend traag naast het lege doel. Het spel ging leuk heen en weer. Lindner had een fantastische parade in huis op een schot van Steuckers. Enkele tellen later was er aan de overkant een dreigende kopbal van Eckert. Sadiki zette voor naar Rasmussen die op zijn beurt Nilsson bediende. De Zweed werd aangetikt in het strafschopgebied. Smet wees naar de stip. Maar de VAR herriep de beslissing. Geel voor Nilsson. Het was het begin van het slotoffensief van de thuisploeg. Diep in de blessuretijd zorgde Rodriguez met een halve omhaal alsnog voor het winnende doelpunt van de leider.