Thu. Sep 19th, 2024

Het was keer op keer indrukwekkend, toen Mathieu van der Poel (29) en Wout van Aert (29) in Benidorm hun power aanspraken om die hellende strook op te knallen. Een dag later: de cijfers achter het klimmetje. Waaruit blijkt dat Mathieu en Wout inderdaad dominant waren. Maar de meest constante? Dat was Eli Iserbyt (26).

Wat was het genieten geblazen tijdens de cross in Benidorm. Met een hellende strook die de crossliefhebber ronde na ronde op het puntje van de stoel liet zitten. Zeker wanneer Mathieu van der Poel en Wout van Aert beslisten om op de helling een (serieuze) bom te droppen. De twee konden er hun vermogen hélemaal kwijt.

‘Velofacts’ dook in de cijfers van die strook. Wat blijkt? De straffe versnelling van Van der Poel in ronde 3, waar hij mannen als Michael Vanthourenhout en Joris Nieuwenhuis achterliet als stilstaande kegeltjes, was níet de snelste beklimming van de dag. Hij deed er 27,8 seconden over. Maar een ronde later ging hij nóg sneller. Toen hij Van Aert tot de orde riep en hem meteen wou achterlaten, fietste ‘MVDP’ nog een seconde rapper naar boven. En zeggen dat Van der Poel eigenlijk wat frisheid miste: “Ik had niet de beste benen”, vertelde hij na de cross.

Die 26,8 seconden was de snelste chrono van alle deelnemers op dat segment. Van Aert kwam wel in de buurt. In de zesde ronde liet hij 27,5 seconden optekenen. In de slotronde, toen hij Vanthourenhout achterliet, 27,6 tellen.

Tekenend voor hun dominantie op die strook: in de top 10 van tijden op de desbetreffende klim staan Wout en Mathieu negen keer. De tiende tijd wordt gezamenlijk bezet door Felipe Orts en Thibau Nys (29,5 seconden).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *