Thu. Sep 19th, 2024

De amper 20-jarige Isaac Del Toro heeft de tweede etappe in de Tour Down Under gewonnen. De Mexicaanse neoprof van UAE Team Emirates bleef net uit de greep van de sprinters na een late aanval. Hij is meteen ook de nieuwe leider in het algemene klassement.

Daags na de sprintzege van de Australiër Sam Welsford waren de heuvelspecialisten aan zet in de lastige 146 kilometer lange etappe tussen Norwood en Lobethal. Na een lange vlucht van de Australiër Luke Burns en de Nederlander Jardi van der Lee werd de finale gekleurd door een spervuur aan aanvalspogingen. Onder meer van Quinn Simmons en Luke Plapp, de nationale kampioenen van de VS en Australië.

Maar uiteindelijk was het de Mexicaan Isaac Del Toro die met een late aanval in de slotkilometer de ritzege naar zich toe trok. Hij wist nog net uit de greep van een grote achtervolgende groep te blijven. Daar sprintten de Australiër Corbin Strong en de Brit Stephen Williams naar de tweede en derde plaats in de rituitslag. Er finishten geen Belgen in de top tien.

Del Toro, die onderweg ook al zijn klassementsambities had getoond door mee te strijden aan een bonificatiesprint, heeft in de nieuwe stand nu twee seconden voorsprong op Strong, en zeven op de Eritreeër Biniam Girmay en Williams.

Del Toro is amper twintig jaar en rijdt ‘Down Under’ zijn eerste WorldTour-koers, maar is geen onbekende: vorig jaar maakte hij naam met eindwinst in de Ronde van de Toekomst, de belangrijkste rittenkoers voor renners onder de 23 jaar. Het leverde hem een contract op bij UAE Team Emirates, de ploeg van Tadej Pogacar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *