Thu. Sep 19th, 2024

José Mourinho (60) is niet langer coach van AS Roma. Later op de dag stelde AS Roma al meteen clubicoon Daniele De Rossi (40) aan als zijn voorlopige opvolger. De Rossi tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Daniele De Rossi speelde zowat zijn hele carrière voor Roma, alvorens begin 2020 zijn loopbaan af te sluiten bij het Argentijnse Boca Juniors. Nadien werd hij assistent van bondscoach Mancini bij de Italiaanse nationale elf, die in 2021 verrassend Europees kampioen werd. Vorig seizoen was hij een tijdlang coach van voormalig Rode Duivel Radja Nainggolan bij tweedeklasser SPAL.

De Rossi speelde voor Roma 616 wedstrijden en maakte 63 goals, en won met de ‘Giallorossi’ onder meer twee keer de Italiaanse beker (in 2007 en 2008). Met de Italiaanse nationale ploeg werd De Rossi in 2006 wereldkampioen. Hij haalde ook de finale van het EK 2012 en won brons op de Spelen van 2004. In totaal speelde hij 117 interlands (21 goals).

Mourinho werd in mei 2021 aangekondigd als de nieuwe trainer van AS Roma. In zijn eerste seizoen leidde hij de club naar de eindzege in de Conference League, vorig jaar haalden de Romeinen de finale van de Europa League. Daarin was Sevilla na strafschoppen te sterk.

De Europese successen kon Mourinho niet evenaren in de Serie A, waar Roma wisselvallig voor de dag komt. Dit seizoen staat de club van onder meer Romelu Lukaku pas negende in de competitie na 20 wedstrijden. In de laatste drie matchen werd er geen enkele keer gewonnen. De 3-1-nederlaag van afgelopen weekend op bezoek bij AC Milan bleek de spreekwoordelijke druppel.

Voor de toekomst van Lukaku verandert het ontslag van Mourinho en de aanstelling van De Rossi weinig. Hij wordt aan het einde van het seizoen gewoon weer bij moederclub Chelsea verwacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *