Thu. Sep 19th, 2024

Arne Slot vond het ondenkbaar dat Feyenoord zondagmiddag twee tegengoals kreeg en niet won van NEC (2-2). ,,Wij horen ook met deze selectie thuis van NEC te winnen, al missen we twintig spelers.”

Dode spelmomenten, het is een repeterend verhaal bij Feyenoord dit seizoen. ,,Ze hoeven maar naar onze zestien te kijken en ze hebben een goal. Dat irriteert me elke keer opnieuw”, zei Arne Slot bij ESPN over de volgens hem onnodige aansluitingstreffer van NEC vlak voor de pauze. ,,Als je naar deze wedstrijd kijkt, is het ondenkbaar dat wij vandaag twee tegengoals hebben gehad. Thuis tegen NEC horen we bij rust met 2-0, 3-0 of 4-0 voor te staan.”

Slot zag zijn elftal in het eerste halfuur spelen in een natte Kuip. ,,Als je naar de eerste 45 minuten kijkt, ben ik supertevreden, maar in de extra tijd krijg je dan die tegengoal wanneer zij voor het eerst bij onze zestien komen. Via-via gaat hij er dan in en dan wordt het een lastige helft, tegen een tegenstander die je toch nog met een goed gevoel de kleedkamer in laat gaan. Ook die 2-1 ruststand deed op geen enkele manier recht aan het veldspel.”

De aanvallers Alireza Jahanbakhsh (Iran), Ayase Ueda (Japan) en Yankuba Minteh (Gambia) en middenvelder Ramiz Zerrouki (Algerije) ontbreken deze weken vanwege verplichtingen op de Azië Cup en Afrika Cup. De spoeling voor Slot wordt zo wel dun. Of één of meerdere versterkingen cruciaal zijn? ,,Dat is heel lastig om aan te geven. Het is bekend wat ik wil, maar om dat na een nederlaag te zeggen vind ik nooit zo sterk”, aldus Slot. ,,Wij horen ook met deze selectie thuis van NEC te winnen, al missen we twintig spelers. En daar hadden we ook alle mogelijkheden toe.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *