Thu. Sep 19th, 2024

Real Madrid is de eerste finalist van de Supercopa – de Spaanse Supercup. Na negentig minuten stond het in een spektakelstuk tegen buur Atlético 3-3. Diep in de tweede verlenging kwam de beslissing: Savic verschalkte z’n eigen doelman, Diaz maakte er zelfs nog 5-3 van. Wat een doelpuntenfestijn.

Verwennerij in het Riyadh Stadium Al-Awwal Park – het decor voor het minitoernooi dat de Supercopa is. Want de toon werd onmiddellijk gezet – er werd nu eenmaal goed gevoetbald en gestreden. Amper een minuut of vijf waren we onderweg toen Atlético – met Witsel op de bank – voor de eerste tik zorgde. Hermoso kreeg een vrijgeleide en knikte raak op corner.

Een schot van wonderboy Bellingham week nog af, maar op de daaropvolgende hoekschop kopte Rüdiger zonder enige tegenstand raak. De ‘Koninklijke’ voerde de druk op en ging erover. Oblak weerde een poging van Vinicius, maar op de slimme intikker van Mendy had hij geen verhaal.

Welgeteld zes minuten stond die 2-1 op het scorebord. Want Griezmann-time was aangebroken. Met een heerlijke kap maakte hij ruimte voor zichzelf en het schot. Een seconde of twee later vloog de bal voorbij een kansloze Kepa. Sterk werk van Antoine, die met 16 goals in 26 wedstrijden een goed seizoen draait.

Het laatste woord in die aantrekkelijke eerste helft was voor Rodrygo. Het moeilijkste leek ook gedaan, maar op de een of andere onorthodoxe wijze redde Oblak tóch. 2-2 halfweg.

Na rust was het lange tijd een pak minder. Het tempo zakte zienderogen. Lino opende de tweede helft nog met een pegel net naast, maar wat volgde was het grote niets.

Tót minuut 70. De adempauze van de heren voetballers was voorbij.

Vinicius verraste iedereen met een snelle vrije trap, behalve Oblak. De Sloveense goalie had gezien dat Carvajal moederziel alleen mocht inlopen. Zijn snelle voetreflex was nodig.