Thu. Sep 19th, 2024

Toch bevat het programma van Remco Evenepoel voor 2024, dat zopas op de mediadag van Soudal Quick-Step in Calpe aan de Spaanse Costa Blanca werd onthuld, nog enkele kleine ‘verrassingen’. Zo start de Belgische kampioen zijn seizoen niet op in de Ronde van de Algarve en vult hij zijn klassiek voorjaar aan met de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl.

Evenepoel doet dat wel in een andere (eendags)wedstrijd op Portugees grondgebied: de Figueira Champions Classic op 10 februari. De 1.1-race van de UCI Europe Tour in en rond kustplaats Figueira da Foz, in het westen van het land (district Coïmbra) aan de Atlantische Oceaan, is nog maar aan zijn tweede editie toe. De eerste werd in 2023 gewonnen door Evenepoels Deense ploegmaat Casper Pedersen, voor Rune Herregodts. In de finale klimmen de renners drie keer naar het Parque Florestal (1ste categorie) en de Enforca Cães (2de categorie), met de top van de laatste helling op 6,3 kilometer van de finish.

Gesneden koek dus voor Evenepoel die, zoals al eerder gemeld, van 14 tot en met 18 februari ook de Ronde van de Algarve rijdt. Een rittenkoers waar hij uitstekende herinneringen aan bewaart: in 2020 en 2022 werd hij er eindwinnaar, telkens met minstens één etappezege. Tweeëneenhalve week later wordt Evenepoels spoedcursus ‘koersen in Frankrijk’ opgestart met Parijs-Nice (3-10 maart). Zijn eerste WorldTourwedstrijd van het seizoen biedt hem ook de kans om aansluitend enkele ritten en cruciale beklimmingen te verkennen van de slotweek/het slotweekend van de Ronde van Frankrijk (Superdévoluy, Barcelonnette, Isola 2000, Col de la Couillole en de afsluitende tijdrit in Nice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *