Thu. Sep 19th, 2024

Op clubniveau heeft hij nu alles gewonnen. Met de Champions League voegde Kevin De Bruyne (32) in 2023 de laatste belangrijk trofee die nog ontbrak op zijn palmares. Volgende week donderdag, op het gala van de Gouden Schoen, mag hij daar misschien een ander uniek exemplaar tussen zetten.

In de trofeeënkast van zijn huis in Manchester staan er ondertussen drie kleine aandenkens als ‘beste Belg in het buitenland’.

Donderdag kan daar een echt exemplaar bij komen. Kevin De Bruyne kan zichzelf opvolgen als beste Belg op het gala van de Gouden Schoen. Hij is een van de drie genomineerden, die we hier de komende dagen bekend zullen maken.

“De Gouden Schoen is en blijft de hoofdprijs en er is uiteraard de Gouden Schoen voor vrouwen, maar nieuw is dat ook de beste Belgische voetballer in het buitenland beloond wordt met een Gouden Schoen”, bevestigt Michiel Ameloot, hoofdredacteur sport van DPG Media (HLN en VTM).

“Meer dan ooit willen we de prestaties van alle Belgen, de Rode Duivels in het bijzonder, in het buitenland naar waarde schatten en hen de eer geven die hen toekomt. De opvolger van Kevin De Bruyne staat dus iets moois te wachten.”

De Bruyne schitterde in de eerste helft van het jaar. Hij nam Manchester City in de hand op weg naar de derde Premier Leaguetitel op rij. In de toppers maakt hij het verschil met goals en assists. Ook in de halve finales van de Champions League, tegen Real Madrid, ontpopte hij zich als dé man met een goal en een assist. Ook op de FA Cupfinale tegen Manchester United drukte hij zijn stempel, met twee aangevers.

De finale in Istanboel was, toch op persoonlijk vlak, een domper. De Bruyne scheurde opnieuw de hamstring en moest vroeg in de eerste helft met een pijnlijke grimas naar de kant. Het was het risico dat hij wilde nemen: City stoomde hem week na week klaar, ondanks lichamelijk leed.

In de openingsmatch van het nieuwe seizoen, tegen Burnley, blesseerde hij zich opnieuw aan de hamstring. Een operatie was onvermijdbaar. Reden waarom hij in de tweede helft van het jaar niet meer in actie kwam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *