Thu. Sep 19th, 2024

Fernando Diniz (49) is amper zes maanden na zijn aanstelling al ontslagen als bondscoach van Brazilië. De Seleção zit al enkele maanden in een ongeziene crisis. Historisch slechte resultaten kosten Diniz zijn job. Volgens Braziliaanse media ligt Dorival Junior (61) in polepositie om Diniz op te volgen.

Het is nog wachten op de officiële bevestiging vanuit de voetbalbond, maar volgens de grote Braziliaanse media is interim-bondscoach Fernando Diniz ontslagen. De Braziliaan coachte slechts zes wedstrijden, allemaal WK-kwalificatiewedstrijden. Onder Diniz won de Seleção twee keer, speelde het één keer gelijk en verloor het maar liefst drie keer. Daardoor staat Brazilië slechts zesde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. De nederlaag tegen eeuwige concurrent Argentinië en de zware rellen in het stadion waren het absolute dieptepunt. Fans schreeuwden om het ontslag van Diniz.

In maart oefent Brazilië tegen Europese toplanden Spanje en Engeland. Het plan was dat Fernando Diniz deze wedstrijden nog zou coachen. Daarna moest Carlo Ancelotti zijn job overnemen en Brazilië coachen tijdens de Copa América. Die plannen vielen in het water, want Ancelotti verlengde deze week zijn contract bij Real Madrid.

De Braziliaanse voetbalbond CBF gaat nu op zoek naar een nieuwe bondscoach. Voor voorzitter Ednaldo Rodrigues was een vast contract voor Diniz geen optie, omdat Diniz de job combineerde als hoofdcoach van Fluminense en de resultaten te slecht waren.

Dorival Júnior, de coach van São Paulo, is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe bondscoach te worden en Brazilië te leiden op de Copa América. Het Zuid-Amerikaanse landentoernooi gaat al van start op 10 juni. De Braziliaanse voorzitter wil voor de interlands in maart een nieuwe coach strikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *