Thu. Sep 19th, 2024

Daags na Diegem trekken de veldrijders alweer naar Loenhout. In afwezigheid van Pidcock en Van Aert kan het publiek zich mogelijks weer opmaken voor een onemanshow van Van der Poel. Mis niets van de cross in onderstaande liveblog.

Het trio nam meteen na de start afstand van de rest. In de derde van vier ronden sloeg Cant toe. Loenhout was haar eerste niet-BK-zege sinds de Berencross in Meulebeke… 818 dagen geleden (2 oktober 2021). Na afloop liet ze haar emoties de vrije loop. (glunderend) “Dit doet heel veel deugd. Met de sterke jeugd die is opgestaan is winnen tegenwoordig niet meer zo evident. Blij dat het lukte. Weliswaar niet tegen de allersterkste concurrentie, maar daar trek ik me niets van aan: ik heb toch maar mooi een UCI-zege beet.”

De gretigheid spatte tijdens de wedstrijd van de 33-jarige Kempische af. “Ik wilde het zo graag, maar als één van de weinigen in dit deelnemersveld was ik toe aan mijn derde competitiedag op rij. Dat zorgde voor wat twijfels. Het werd ook best laat donderdagavond, in Diegem. Ik heb me niet meer deftig kunnen laten masseren en moest het doen met de benen die ik kreeg.” Over twee weken gaat Cant voor een vijftiende opeenvolgende nationale titel in, jawel, Meulebeke. “Ik kom al jaren als favoriete aan de start, het zal nu niet anders zijn. Veertien is al mooi, vijftien nóg mooier. Maar ach, aan mijn palmares en carrière zal het niets meer veranderen. Die drie regenboogshirts blijven het belangrijkst.” (JDK)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *