Thu. Sep 19th, 2024

Wat een afgang. USV Hercules, een amateurploeg uit Utrecht spelend in de vierde klasse, heeft Ajax uit de Nederlandse beker geknikkerd. Voor de Amsterdammers is het een nieuwe dreun na een dramatisch seizoensbegin. Ajax kwam nog terug tot 2-2, maar verloor alsnog met 3-2. Bij Hercules enkel lachende gezichten én een schitterend verhaal in de marge. Student Tim Pieters scoorde twee keer voor Hercules en bezorgde zijn vrienden daar ruim 11.000 euro (!) mee.

Tim Pieters gaat de wereld rond. Niet enkel met zijn twee schitterende goals die Ajax de uitschakeling kostten, maar ook met een ongezien verhaal. Een vriend van hem gokte voor 15 euro dat Pieters zou scoren tegen Ajax én dat Hercules ging winnen. Wat niemand verwachtte, kwam dus wel degelijk uit.

Sommige huisgenoten van Pieters (zes van de twaalf zijn zelf supporter van Ajax) zijn nu 11.265 euro rijker. “Ik weet dat er een paar jongens wat ingezet hebben, dus ik ben benieuwd naar wat eruit zal komen”, zei de spits achteraf. “We gaan een leuke vakantie tegemoet”. Het bewijs volgde even later op ‘X’.

Een droomavond voor de thuisploeg, maar een ware nachtmerrie voor de Amsterdammers. Op bezoek bij USV Hercules in de TOTO KNVB Beker. Voor een ploeg als Ajax mag dat geen enkel probleem zijn, behalve dit jaar dan. Gastón Ávila (ex-Antwerp) mocht nog eens opdraven vanaf het begin. En hoe. In negatieve zin dan, want de Argentijn liet zich kinderlijk te kijk zetten door Jordi Paulina. Diens voorzet ging naar Pieters en Hercules stond zowaar op voorsprong. Ávila verloor nog enkele sprintduels en werd bij de rust gewisseld.

Niet dat zijn ploegmaats het veel beter deden. Ondanks een driedubbele wissel aan de rust, ontsnapte Ajax al snel aan de 2-0. Hercules-spits Lars Vermeulen kon zonder enige druk van een Ajacied op doelman Diant Ramaj afgaan, maar de amateurspits kon niet scoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *