Thu. Sep 19th, 2024

Giro én Tour met een superploeg. Onvermijdelijk heeft dat repercussies voor het klassieke voorjaar van Tadej Pogacar. Zo zal de 25-jarige Sloveense kampioen volgend jaar zijn titel in de Ronde van Vlaanderen niet verdedigen. Pogacar rijdt wat de voorjaarsklassiekers betreft voorlopig enkel Strade Bianche, Milaan-Sanremo en Luik-Bastenaken-Luik. In de Tour krijgt hij dan weer het gezelschap van Tim Wellens.

Spreken deed Tadej Pogacar rond een uur of vier, op de mediadag in Hotel Barcelo in La Nucia Hills. In afwachting waren de programmalekjes van Tadej Pogacar voor het nieuwe seizoen 2024 schering en inslag. Zo maakte RCS Sport gisteravond bekend dat het nummer één van de wereld in 2024 zeker zal deelnemen aan de Ronde van Italië. En ook de Tour staat op de agenda, voegde de patronnerende krant Gazzetta dello Sport daar nog aan toe.

“Giro en Tour winnen in hetzelfde jaar is misschien gecompliceerd, maar niet onmogelijk voor Tadej. He’s a special one”, luidde het bij ploegleider Joxean Matxin Fernandez net voor de persconferentie van Pogacar. UAE stuurt de Sloveen bovendien met een topteam naar de start van de Tour. Naast Pogacar maakte de ploeg bekend dat ook João Almeida, Juan Ayuso, Adam Yates, Pavel Sivakov, Marc Soler, Nils Politt en Tim Wellens voor de Tour zijn voorzien.

Onvermijdelijk heeft de dubbel Giro-Tour gevolgen voor Pogacars klassieke voorjaar. Waar hij dit seizoen een hele mooie reeks neerzette in Milaan-Sanremo (4de), de E3 Saxo Classic in Harelbeke (3de) en zeges in de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl alvorens letterlijk uit te vallen in Luik-Bastenaken-Luik, staat volgend jaar voorlopig enkel dat eerste en laatste Monument 100% zeker vast. Over de Amstel Gold Race wordt nog getwijfeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *