Thu. Sep 19th, 2024

Barcelona kwam zaterdagavond met de weer fitte Frenkie de Jong niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Valencia. Girona strijdt, mede dankzij een matige reeks van de ploeg van Xavi, al een paar weken met alleen Real Madrid om de koppositie.

Met de wetenschap dat de koppositie maandagavond weer voor het grijpen lag, begon Girona het duel met middenmoter Alavés. De start was zoals vaker dit seizoen bijzonder scherp. Op een kwart van de wedstrijd kopte Artem Dovbyk een rebound raak. De dominante thuisploeg zette vervolgens door en werd vlak voor rust beloond. Op aangeven van Yan Couto vond Portu de lange hoek: 2-0.

In de tweede helft werd de wedstrijd snel beslist. Vanaf de stip schoot spits Artem Dovbyk bijzonder koel de 3-0 raak, zijn tiende treffer van het seizoen. Daarmee bepaalde hij ook de eindstand.

Zo pakt Girona weer de koppositie met twee punten voorsprong op Real Madrid en mag het zich gaan opmaken voor een grotere proef aanstaande donderdag. Dan gaat de stuntploeg in Sevilla op bezoek bij Real Betis en kan het zich winterkampioen kronen. Real Madrid mag dan op bezoek bij Deportivo Alavés in Baskenland. Bij Girona zal ook uitgekeken worden naar woensdag 3 januari, wanneer Atlético Madrid op bezoek komt in Montilivi.

Salernitana, de hekkensluiter in de hoogste klasse van het Italiaanse voetbal, nam al in de tiende minuut de leiding. Lorenzo Pirola scoorde met het hoofd op aangeven van Antonio Candreva.

Binnen 5 minuten was het duel kort na rust volledig gekanteld. Eerst maakte Luís Muriel gelijk in de 47ste minuut, kort erna nam Atalanta de leiding via Mario Pasalic. Invallers deden Atalanta in de slotfase weglopen. Eerst scoorde de Belg Charles De Ketelaere, waarna de Rus Aleksey Miranchuk er 4-1 van maakte.

Voor Koopmeiners betekende het zijn tweehonderdste competitieduel. De meeste daarvan (122) speelde hij voor Jong AZ en vooral AZ. Voor Atalanta was het zijn 77ste wedstrijd in de Serie A. Hans Hateboer kwam voor het laatste kwartier in het veld. Mitchel Bakker bleef op de bank.