Thu. Sep 19th, 2024

Met sprekend gemak. Zo werd Club Brugge groepswinnaar in haar Conference League-poule de voorbije maanden. Nu maar eens winnen van AA Gent ook, niet?

In Brugge waren de speeldata voor de achtste finales in de agenda’s al even aangestipt. Blauw-zwart walste de voorbije maanden zo vlot door de groepsfase van de Conference League, dat die laatste thuismatch tegen Bodø/Glimt ook wel geen obstakel zou vormen. Kersvers Noors kampioen, maar allesbehalve een échte waardemeter of een reële bedreiging voor de groepswinst van Club.

’t Is altijd moeilijker motivatie vinden tegen een Noorse club dan tegen Liverpool of FC Barcelona, toch wou blauw-zwart drie dagen voor de langverwachte test tegen AA Gent geen mal figuur slaan. Na tien voorzichtige minuten duwde FCB onder impuls van Vanaken het gaspedaal in. En kregen én Thiago, én Nusa én Skov Olsen (2x) al vroeg de kans om de groepswinst veilig te stellen.

Je kan op voorhand een team de hemel in prijzen, maar in werkelijkheid is Bodø in het beste geval een middenmotor in onze competitie. Dat was er donderdagavond aan te zien. ‘One way traffic’, grijnsde een Noorse collega onder de rust. Halverwege de eerste helft was het Nusa die de score had geopend. Eindelijk nog eens in de basis en meteen beslissend, al had-ie er voor de rust wel drie kunnen maken. Nog voor de pauze werd de 2-0 van Thiago afgekeurd. Terecht deze keer.

In de tweede helft was het al vroeg aftellen, tot twee goals ons wakker schudden. Bij een zeldzame tegenaanval van Bodø zorgde een onoplettendheid van Mechele voor een strafschop en de 1-1, maar meteen daarna bracht Thiago Club opnieuw op voorsprong. Tel zijn afgekeurde treffer in Mechelen mee, en dan heeft de Braziliaan nu plots toch in zes opeenvolgende duels gescoord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *