Thu. Sep 19th, 2024

Geen twijfel mogelijk: de 82ste Parijs-Nice is volgend jaar van 3 tot en met 10 maart op het lijf geschreven van… Remco Evenepoel. Dat vindt ook organisator en Tourbaas Christian Prudhomme. “Dit wordt een mini-Ronde van Frankrijk. Ik denk dus echt dat we mogen uitkijken naar zijn komst.”

Officieel is het nog niet, maar de kans dat Evenepoel de ‘Koers naar de Zon’ rijdt is zeer reëel. In het Kristallen Fiets-interview gaf hij al aan dat hij, bij gebrek aan ervaring en expertise op dat vlak, een snelcursus ‘koersen in Frankrijk’ in het vooruitzicht van zijn grote Tourdebuut goed zou kunnen gebruiken. Parijs-Nice en ook de Dauphiné (2-9 juni) passen daar perfect in.

Visma-Lease a Bike (en zo goed als zeker Wout van Aert) naar Ronde van de Algarve

Voor Wout van Aert ligt de weg dan weer open om deel te nemen aan de Ronde van de Algarve (14-18 februari). De vijfdaagse Portugese ProSeries-rittenkoers bevestigde gisteren de deelname van Jumbo-Visma (volgend jaar Visma-Lease a Bike).

‘WVA’ reed de Ronde van de Algarve nog nooit, maar hij deelt – zoals eerder gemeld – in 2024 zijn voorjaar dus anders in. Van Aert skipt het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor begin februari en zal begin mei – kort na het klassieke voorjaar – ook starten in de Giro. Het heeft als gevolg dat zijn lente-programma meer gebald zal zijn.

Ook Evenepoel zal normaal van de partij zijn in Portugal. De koers ligt hem zeer nauw aan het hart. Bij zijn vorige twee deelnames, in 2020 en 2022, pakte Evenepoel er de eindzege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *