Thu. Sep 19th, 2024

Met de komst van Barcelona valt woensdagavond het doek over de Champions League voor Royal Antwerp FC. De Great Old is al uitgeteld en de Catalanen zijn al zeker van de volgende ronde. Barça-trainer Xavi gunt veel sterkhouders rust, maar dat betekent niet dat er niets meer is om naar uit te kijken.

Eerst niet, dan toch wel. Barça-coach Xavi was zinnens om zijn sterren de trip naar België te besparen. Het trio Lewandowski, Araujo en Gündogan kreeg rust voorgeschreven van hun coach, net als de zieke Frenkie de Jong. Maar door een lastminutewijziging in de reisplannen van Barcelona – Barça vliegt pas donderdagochtend terug naar Catalonië en niet meteen na de wedstrijd zoals aanvankelijk gepland – voert Xavi ook een aantal wijzigingen door in zijn selectie. Zo reisden alle fitte kernspelers mee naar Antwerpen. Oók sterren Araujo, Lewandowski en Gündogan hebben deze middag voet gezet op Belgische bodem. De kans dat zij woensdag aan de bak moeten tegen de Great Old is eerder klein.

Temeer omdat er voor Barcelona, op wat centen en de eer na, niets meer op het spel staat tegen Antwerp. Zelfs bij verlies kan de groepswinst de Catalanen nog moeilijk ontsnappen. Met de benen op de Bosuil, maar met het al in Valencia. Die partij in Mestalla zaterdagavond is tig maal belangrijker voor Barça dan de wedstrijd op Antwerp. De Spaanse landskampioen ging afgelopen weekend thuis onderuit tegen Girona met 2-4, dat zo verrassend leider werd. Barcelona staat vierde en volgt al op zeven punten van Girona.

Zijn typeploeg spaart Xavi allicht dus voor het weekend. Maar geen nood, de Catalaanse talentenvijver is groot genoeg. Barcelona kan het zich per slot van rekening ook niet permitteren om een mal figuur te slaan op de Bosuil, die luxe heeft Xavi niet. De levende clublegende geniet nog steeds de volle steun van voorzitter Joan Laporta, maar meer averij oplopen tegen Antwerp is uit den boze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *