Thu. Sep 19th, 2024

Na sterke seizoensstart, zakt Thibau Nys de laatste weken alsmaar meer weg. Hij wisselt de matige prestaties af met diepe dalen en beseft dat hij iets moet ondernemen: “Er zullen drastische veranderingen moeten gebeuren.”

Thibau Nys kwam vandaag niet in het stuk voor. De jongeling kan zijn goede vorm van het seizoensbegin niet doortrekken en weet dat dit niet kan blijven duren: “Vandaag had ik de benen niet. De afgelopen weken waren nochtans niet heel slecht. Ik werd zesde in Boom en Dublin, maar vandaag voelde ik dat de batterij volledig leeg is. En het zou wel eens een tijdje kunnen duren alvorens die weer opgeladen is.”

Een langere rustperiode dringt zich dus op. “Ik denk niet dat dit iets is dat ik op één of twee weken kan oplossen. We moeten nu ook niet meteen in paniek schieten. Ik moet eerst even samenzitten met mijn trainer. Maar het is wel een feit dat ik nu even volledig stil sta. Het valt misschien nog te redden, maar er zullen drastische veranderingen moeten gebeuren.”

Thibau Nys zou sowieso een pauze inlassen van twee weken, maar overweegt nu om die te verlengen. “Het is allemaal nog vroeg. Ik moet geen overhaaste beslissingen maken, maar ik plak er misschien wel een week bij. Fysiek is het gewoon echt op. Ik heb bewezen in Boom en in Dublin dat ik kan vechten, maar fysiek gaat het gewoon even niet meer”, sluit een zelfbewuste Nys af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *