Thu. Sep 19th, 2024

Mist Jérémy Doku voor het eerst in negen maanden nog eens een wedstrijd door een blessure? De kans is reëel, nadat de flankaanvaller zondag uitviel tegen Tottenham en Pep Guardiola op zijn persconferentie een dag voor de wedstrijd tegen Aston Villa met mist spuide.

“We hebben deze namiddag training. Dan zal ik met de dokters overleggen”, gaf Guardiola niet veel prijs. Maar ernstig lijkt de blessure van de Rode Duivel dus niet te zijn. Achter zijn aantreden tegen Aston Villa woensdag staat wel nog een vraagteken.

Net na rust hobbelde Doku tegen de Spurs naar de kant. Hij oogde toen al niet meer fris. Scherpe loopacties zaten er niet meer in. Bij het verlaten van het veld tastte hij naar de achterkant van het rechterbeen. Net boven de knie. Zijn trainer sprak hem nog enkele bemoedigende woorden in. Waarna hij met het vingertje naar de kleedkamer wees en een van de kinesisten hem meteen volgde. Hij wilde zich zo snel mogelijk laten behandelen.

Bij City kennen ze de gevoeligheden van Doku, die de voorbije seizoenen bij Rennes redelijk op de sukkel is geweest. Het is de reden waarom Guardiola hem niet in elke match aan de aftrap bracht: “Hij kan nog geen drie wedstrijden per week aan.”

In die ene helft dat hij voluit kon gaan, speelde Doku wel zijn rol. Met niet-doortastend verdedigend werk lag hij aan de basis van de eerste tegentreffer. Hij creëerde slim de opening voor de 2-1. En hij trof het doelhout.

Met de drukke agenda hopen ze bij City dat Doku geen weken aan de kant staat. De Rode Duivel werd alvast verkozen tot Speler van de Maand van de ‘Citizens’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *