Thu. Sep 19th, 2024

Yannick Carrasco (30) had er gisteravond duidelijk zin in. De Rode Duivel viel met Al Shabab in de Saudi Pro League op met een uitdagend technisch hoogstandje en zette wat later ook een strafschop om met een Panenka. Maar uiteindelijk werd er wel met 1-2 verloren van het nummer vijf Al Taawoun, waardoor de ploeg van YFC met een 12de plaats (op 18 ploegen) in de lage middenmoot blijft hangen.

Minuut 13 in het Prince Faisal bin Fahd Stadium: een crosspass wordt richting Carrasco verstuurd. Achteloos pakt onze landgenoot de bal op de borst/schouder aan om die dan als een volleerde circusartiest met de voet te behandelen. Even na het halfuur zorgde Carrasco ook voor de opener. Een penalty zette hij via de deklat om met een Panenka. Een strafschop die doet terugdenken aan die van ene Zinedine Zidane in de (uiteindelijk na penalty’s verloren) finale van het WK 2006 tegen Italië.

Voor Carrasco was het zijn tweede goal (naast drie assists) in de Saudi Pro League in negen matchen. Maar twee goals van Joao Pedro, die een naamgenoot heeft die bij Brighton speelt, zorgden ervoor dat Al Shabab nog in het zand beet.

Autoritair op kop in Saudi-Arabië staat Al-Hilal, dat zelfs zonder de langgekwetste Neymar na vijftien matchen nog ongeslagen is. Het is de ploeg waar onder meer de Serviërs Aleksander Mitrovic en Sergej Milinković-Savić, de Marokkaanse doelman Bounou, de Braziliaan Malcom en gewezen Genk-verdediger Kalidou Koulibaly het mooie weer maken. Het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo volgt op 7 punten als het nummer twee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *