Thu. Sep 19th, 2024

Twee draws in groep A van de Champions League. Manchester United moest eigenlijk winnen van het Galatasaray van Dries Mertens, maar de Engelsen geraakten in een knotsgekke match niet verder dan een 3-3-gelijkspel. In het andere duel bleef groepswinnaar Bayern op een brilscore steken tegen Kopenhagen.

Manchester United was met 3 op 12 rampzalig aan de groepsfase van de Champions League begonnen en speelde op het veld van het Galatasaray van Dries Mertens dus al met het mes op de keel. Met de confrontatie met Bayern München op de slotspeeldag in het vooruitzicht moesten de Engelsen eigenlijk winnen in Turkije om hun kansen op de 1/8ste finale gaaf te houden. Coach Erik ten Hag zag z’n ploeg ook goed beginnen, want na knappe goals van Garnacho en Fernandes stond het al snel 0-2.

Maar net als in Kopenhagen wist United die voorsprong niet vast te houden. Na de 1-2 van Ziyech zorgde McTominay met de 1-3 nog wel voor extra ademruimte, maar na een blunder van doelman Onana en een schicht van Aktürkoglu eindigde de knotsgekke wedstrijd toch nog op 3-3. Andermaal een rampzalige avond op het kampioenenbal voor de gevallen grootmacht.

In de andere wedstrijd in groep A kon Kopenhagen al het nekschot toedienen aan Man United, maar dan moesten de Denen wel winnen op het veld van Bayern München. Dat leek een moeilijke opdracht, maar toch wisten de bezoekers de thuisploeg in bedwang te houden. Mede doordat een gelijkaardige strafschop als die in PSG-Newcastle nu niét gefloten werd, bleef het in de Allianz Arena 0-0.

Op de slotspeeldag is er nog veel mogelijk. Bayern is al groepswinnaar, maar daarnaast kunnen zowel Galatasaray, Kopenhagen als United nog mee doorstoten. Manchester United moet daarvoor wel winnen van Bayern én hopen dat het duel tussen Galatasaray en Kopenhagen op een gelijkspel eindigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *