Thu. Sep 19th, 2024

Nog elf keer slapen en dan viert Wout van Aert (29) zijn rentree in het veld. Onze landgenoot haalde vandaag voor het eerst deze winter zijn crossfiets van stal voor een langere training. “Een jaarlijkse wake-up call”, noemt hij het zelf.

Concullega Eli Iserbyt hoopt dan weer dat Van Aert “niet té wakker wordt”. Essen is volgende week zaterdag het toneel van de crosscomeback van Wout van Aert. Het begin van een kortere veldritwinter dan gewoonlijk – Van Aert rijdt maximaal tien, minstens acht crossen en past voor de kampioenschappen. “Het is een bewuste keuze om een korter programma te rijden”, vertelde Van Aert eerder. “Vorig jaar heb ik gemerkt dat het mentaal moeilijk is om mij echt op het crossseizoen te richten en dan door te trekken naar het voorjaar. Ik heb voor mezelf besloten dat ik niks meer aan het toeval wil overlaten wat betreft de voorjaarsklassiekers. Daarom rijd ik met pijn in het hart een beperkter programma.”

Vandaag trok Van Aert z’n voorbereiding op het crossseizoen in gang. Onze landgenoot trok er voor het eerst sinds lange tijd met de crossfiets op uit. Goed voor een tochtje van 68,8 kilometer aan een gemiddelde snelheid van 26,8 km/u. Uiteraard koos Van Aert voor een pak offroad-passages.

Met het bijschrift “jaarlijkse wake-up call” maakte Van Aert duidelijk dat een tochtje met de crossfiets toch nog iets anders is dan een gewone training met de wegfiets. Concurrent Eli Iserbyt, die het de komende weken tegen Van Aert zal moeten opnemen, grapte in de reacties: “Niet té wakker worden aub.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *