Thu. Sep 19th, 2024

Pim Ronhaar heeft de Wereldbekermanche van Dublin op zijn naam geschreven. Voor de 22-jarige Nederlander is het zijn tweede zege van het seizoen. Hij was twee weken terug ook al de beste van het pak in Dendermonde. Sweeck moest na een spannende strijd tevreden zijn met een tweede stek. Iserbyt werd derde en blijft leider. Nys schoot goed uit de startblokken, maar kwam uiteindelijk als zesde over de streep.

Het veldritcircus trok vandaag naar de hoofdstad van Ierland voor de volgende manche van de Wereldbeker. Thibau Nys was in tegenstelling tot gisteren van de partij. Ook Michael Vanthourenhout verscheen aan de start. De West-Vlaming liep geen breuken op bij zijn zware val in Kortrijk. Lars van der Haar maakte de verplaatsing niet, een bewuste keuze van de Nederlandse kampioen.

Nys schoot uitstekend uit de startblokken en leek over een stel superbenen te beschikken. Vooral in de zandbak maakte Nys jr. enorm veel indruk. Maar ook Iserbyt voelde zich duidelijk in zijn sas en reageerde gepast toen Nys in de openingsfase een kloofje sloeg. Naast Iserbyt en Nys kleurden ook Ronhaar, Sweeck, Adams en Wyseure de koers.

Iets over halfweg koers trokken Iserbyt, Ronhaar en Sweeck door. Nys moest zijn – vele – inspanningen bekopen en loste de rol. Sweeck reed een prima wedstrijd en zelfs na een lekke band kwam hij in de slotronde nog aansluiten bij een ontketende Ronhaar. Maar in een sprintje met twee moest hij de duimen leggen voor de Nederlander van Baloise Trek Lions. Iserbyt mocht als derde mee op het podium. Nys legde beslag op een zesde stek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *