Thu. Sep 19th, 2024

Na Wout van Aert (29) past ook Tom Pidcock (24) zo goed als zeker voor het WK veldrijden op 4 februari in Tabor (Tsjechië).

En dus lijkt het pad naar wereldtitel nummer zes wijd open te liggen voor Mathieu van der Poel (28).

“Een definitief, duidelijk afgelijnd winterprogramma ligt er momenteel nog niet”, zegt Kurt Bogaerts, persoonlijke coach en mentor van Pidcock, de huidige olympische en wereldkampioen mountainbike. “Maar het zal sowieso zeer gebald zijn, met klemtoon op de eindejaarsperiode.”

Pidcocks entree in het veld komt er niet vóór half december. Na Nieuwjaar zal hij zijn focus heel snel verleggen naar het nieuwe wegseizoen, waarin de (Ardennen)klassiekers, de Tour en de olympische weg- en mountainbikerit centraal staan.

Zonder de tegenstand van Iserbyt, Vanthourenhout, Nys, Sweeck en co te onderschatten lijkt het pad naar de wereldtitel dus wijd open te liggen voor Mathieu van der Poel. Van Aert (‘16, ‘17, ‘18) en Pidcock (‘22) waren namelijk de enigen die hem de voorbije negen jaar van de regenboogtrui konden houden. Met een zesde exemplaar fietst Van der Poel op de ‘alltime’ winnaarslijst de Fransman André Dufraisse, de Italiaan Renato Longo en de Zwitser Albert Zweifel uit het wiel en nadert hij tot op één zege van het legendarische record van wijlen Erik De Vlaeminck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *