Thu. Sep 19th, 2024

Bij Antwerp is hij een 6. Bij de Rode Duivels speelt hij als 8. Zoals leeftijd slechts een getal is voor Arthur Vermeeren, zo lijkt zijn positie op het veld dat ook te zijn. De middenvelder (18) kreeg in de oefenwedstrijd tegen Servië 90 minuten lang zijn kans van Domenico Tedesco. Onze analisten zagen Vermeeren die kans ook grijpen. “Als hij zo blijft spelen bij Antwerp en geen inzinking krijgt, moet hij mee naar het EK.”

Het was maar een oefenwedstrijd. Zonder publiek in de tribunes. Zonder druk om te moéten winnen. Maar de vaststelling blijft dezelfde: Arthur Vermeeren draait op z’n 18de ook bij de Rode Duivels probleemloos mee.

“Alsof hij dat al jaren doet”, oordeelt VTM-analist Timmy Simons. Marc Degryse stelt dat als hij bondscoach zou zijn, Arthur Vermeeren komende zomer mee naar het EK in Duitsland gaat.

Zelfs al was de positie van Vermeeren in de oefenwedstrijd van de Rode Duivels anders dan bij zijn club. Voor Antwerp speelt de jonge middenvelder doorgaans als ‘zes’, de positie van verdedigende middenvelder.

Tegen Servië voetbalde Vermeeren als ‘acht’. Een box-to-box-middenvelder die de hele lengte van het veld moet bestrijken. Simons, die zelf het grootste deel van z’n carrière als verdedigende middenvelder heeft gespeeld: “Hoewel hij tien meter hoger speelde dan bij Antwerp, heeft hij het niet slecht ingevuld. het is toch anders om daar te spelen dan een rijtje lager.”

De voetballer Arthur Vermeeren is een halve meetkundige. Hij lijkt te denken in wiskundige patronen. Daarom is het ook niet al te verrassend dat het verschil tussen ‘zes’ en ‘acht’ in zijn hoofd snel berekend is.

Simons: “Vermeeren speelde heel volwassen. Hij bewees dat hij goed tussen de lijnen kan voetballen. Hij is ondanks zijn gestalte heel sterk in het duel – zelfs al heeft hij niet de Heel sterk in duel. Ondanks dat hij niet het lijf van sommige anderen. Maar hij zet z’n lichaam goed.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *