Thu. Sep 19th, 2024

Veel strijd en kansen, maar geen goals. Club Brugge toonde in een pitte derby bij vlagen betere dingen dan de voorbije weken – het leverde hen tegen een sterk Cercle evenwel andermaal geen zege op.

Derby day in Brugge zondag, waar Club en Cercle Brugge vlak voor een nieuwe interlandbreak mochten uitmaken wie de ‘Ploeg van ’t Stad’ is. Groen-zwart stond voor aanvang nogal atypisch boven Club, dat zich niet veel misstappen meer kan permitteren wil het in mei nog meestrijden om de landstitel. Blauw-zwart en Ronny Deila stonden onder druk – de logische thuiszege tegen Lugano op donderdag had daar weinig aan veranderd. Hij gaf Ordonez de voorkeur aan de zijde van Mechele – Spileers bleef daardoor op de bank. Cercle miste op zijn beurt Lopes, Ravych en Francis – een flinke aderlating zou bleek al tegen Anderlecht.

De derby loste alle verwachtingen in. In een beklijvende eerste helft kregen beide Brugse teams hun kansen. Na vier minuten kon Somers een bal van de flank vrij binnenduwen, maar hij mikte naast. Aan de overkant kwam Warleson in minuut 12 twee keer goed tussen bij open kansen voor Meijer en Skov Olsen. Club was iets sterker dan Cercle, dat zich evenwel goed verweerde. Het leverde Denkey twee mooie kansen op, maar de topschutter vond de netten niet. Met de rust in zicht ging de doorgebroken Jutglà neer in de zestien meter, maar Lambrechts liet begaan. Halverwege stond het nog 0-0 na een meer dan onderhoudend eerste bedrijf.

Deila was genoodzaakt een dubbele wissel door te voeren aan de rust. Spileers verving de geblesseerde Ordonez, Thiago kwam in de plaats van Skov Olsen. Kansen aan weerszijden, ook na de pauze. Vlak voor het uur zonderde Van Der Bruggen Gboho op knappe wijze af voor Mignolet, maar de doelman redde. Aan de overkant hield ook zijn collega Warleson andermaal de netten schoon op een poging van Jutglà.