Thu. Sep 19th, 2024

Ook na vier wedstrijden blijft Antwerp voorlopig met lege handen achter in de Champions League. Op het veld van Porto verloor de ‘Great Old’ met 2-0. Door de verrassende zege van Shakhtar tegen Barcelona is Europese overwintering nu wel heel ver weg.

Mark van Bommel schudde z’n ploeg stevig door elkaar in Porto. Lammens en Van den Bosch vervingen respectievelijk Butez en de geblesseerde Alderweireld, de 17-jarige Ilenikhena kreeg dan weer verrassend de voorkeur op Janssen in de spits. Ook Kerk en Wijndal startten, ten koste van Muja en Bataille.

Antwerp begon als underdog aan de match in het Drakenstadion, maar had eigenlijk al na een handvol minuten op voorsprong moeten staan. Na balverlies bij Porto gaf Ilenikhena mee met Balikwisha, maar die trapte zwak naast. Zo’n cadeau moet je op dit niveau met beide handen aannemen, zal ook Van Bommel ongetwijfeld meteen beseft hebben.

Porto nam de wedstrijd gaandeweg steeds meer in handen, maar Antwerp hield al bij al goed stand. Tot het zichzelf op het halfuur in de voet schoot: na een goeie redding van Lammens duwde Kerk in al z’n enthousiasme Eustaquio omver in de zestien. Strafschop voor Porto, die feilloos werd omgezet door Evanilson. Een tik waar de ‘Great Old’ voor de rust niet meer van herstelde.

Met een man minder werd de zo al moeilijke opdracht er allesbehalve makkelijker op voor Antwerp, dat de falende afwerking bij Porto en Lammens nog mocht danken dat de score niet verder opliep – de vervanger van Butez vervulde z’n rol goed.

Lammens had zelfs nog een assist achter zijn naam moeten hebben, want in het slot lanceerde hij met een goeie lange bal Muja. De Albanees mocht alleen op Costa af, maar het schot was ondermaats en ging ruim naast. Geen 1-1 voor Antwerp, aan de overkant kopte ouderdomsdeken Pepe nog de 2-0 binnen.

En zo verloor de landskampioen ook z’n vierde wedstrijd op het kampioenenbal. Dat en het feit dat ook Shakhtar zowaar won van Barça, brengt de Europese uitschakeling nu wel heel dichtbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *